In 2017 trebuie sa vizitam Geneva

Zborurile catre Geneva sunt diponibile de pe Aeroportul International Henri Coanda prin intermediul mai multor companii ce furnizeaza servicii de transport aerian cum ar fi: Easy Jet, Wizz Air, Ryanair si Tarom, compania din urma fiind singura care ofera posibilitatea de a zbura fara escala spre Geneva.

Aeroportul pe care veti ateriza la Geneva este aeroportul principal al orasului si este localizat la granita dintre Elvetia si Franta, la aproximativ 4,5 kilometri nord-vest de centrul orasului. Datorita faptului ca este localizat pe granita, calatori ce vor sa ajunga in una dintre aceste doua tari folosesc acest aeroport daca este mai aproape de destinatia lor decat altele.Puteti sa ajungeti in Geneva prin intermediul taxiurilor, a autobuzelor sau a trenurilor. O calatorie cu taxiul pana in centru costa 30 de franci elvetieni sau o alternativa mai ieftina ar fi trenurile si autobuzele care costa cam 3 franci elvetieni fiecare.


La capatul vestic al lacului Geneva si aproape de granita cu Franta, Geneva are o atmosfera cosmopolita si un aer international ca urmare a faptului ca a devenit sediul central al unor corporatii multinationale si asociatii. Crucea Rosie a fost fondata in Geneva in 1865 si intre anii 1920 si 1946, orasul a fost sediul Organizatiei Natiunilor Unite(ONU). Orasjul este inconjurat aproape in intregime de Franta si este conectat de restul Elvetiei doar prin intermediul lacului si al unei fasii inguste de-a lungul malului de nord-vest al lacului. 

Centrul vechi al orasului este ridicat pe un deal deasupra raului Rhone, care curge in lac, si strazile vechi si casele in stil gotic sunt dominate de catredala. Pe trei laturi, centrul vechi este inconjurat de un cerc de cladiri si strazi largi, care trasa linia de fortificatii antice din Geneva straveche. Malul lacului, de-a lungul caruia veti gasi mare parte din atractiile turistice, este plin cu parcuri, gradini si promenade.Geneva este de asemenea si un important stiintific deoarece aici se afla CERN impreuna cu cel mai mare accelerator de particule din lume.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

De ce ar trebui să alegeți Limarom pentru uniformele medicale!

Ce trebuie sa stii despre montajul panourilor fotovoltaice

Cum am scapat de insecte